Mjukt tunnbröd med anis recept

Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis. Använd rikligt med mjöl när du kavlar ut brödkakorna
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölkblandningen. Mortla anisen. Blanda hjorthornssaltet med rågmjölet och rör ner
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Smält smöret, häll i mjölken, fänkål, anis, kummin och vattnet och värm fingervarmt. tsk nymald anis. Kavla tunna rundlar med kruskavel och låt vila ca 10 minuter. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan

Mjukt tunnbröd

Avsluta med att kavla med kruskavel eller nagga noga. Tunnbrödet går utmärkt att frysa. Bearbeta degen 5 minuter med maskin eller dubbla tiden för hand. Värm under tiden ugnen till 250 grader med en baksten/pizzasten i ugnen. 2 tsk vardera av anis, fänkål och kummin
Tuttul

Tuttul

Täck degen med ituklippta plastpåsar så att det inte blir en hård skorpa på degen. Kavla ut så tunt du kan, först med en vanlig "randig" kavel sen med en kruskavel
Glutenfritt kikärtstunnbröd med inspiration från Milla

Glutenfritt kikärtstunnbröd med inspiration från Milla

Slopar du det momentet blir det mer som ett mjukttunnbröd som kan klippas i lämpliga bitar. Jag tog också vanligt smält smör i stället för kokosolja och lät brödet eftertorka på varmluft eftersom jag tyckte det kändes lite för mjukt i konsistensen och ville ha det torrare och knaprigare
17e luckan Fejk Laxstut - Fake Salmon Wrap

17e luckan Fejk Laxstut - Fake Salmon Wrap

Servera i tunnbrödmed sallad och en god senapssås. Tunnbröd. Vi testade med vår egen lilla touch. In Sweden we eat lovely flatbreads during Christmas flavoued with fennel and anise

Svärmorsbak första helgen i oktober

Valet för dagens tunnbrödbak resulterade i två recept från våra respektive svärmödrar. Som barn fick hon nöja sig med att sopa kakorna när mormor hade storbak
Baka mjukt tunnbröd från Jämtland i stekpannan

Baka mjukt tunnbröd från Jämtland i stekpannan

Jag nöjer mig med en blygsam liten testrunda jag. ) Ät dem nygräddade med smör. Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sen ihop allt utom vetemjölet

Mjukt tunnbröd

Recept. Maria E. fre, 2013-09-27 11. 15. 2h 0min. (3). Värm smör och mjölk till 37 grader (fingervarmt) Rör ut jästen i degvätskan
Tunnbröd

Tunnbröd

Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg

Mjukt tunnbröd

 Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis. Använd rikligt med mjöl när du kavlar ut brödkakorna

Mjukt tunnbröd

Anis och fänkål. Tänk på att inte kavla för tunt, det ska bli mjukttunnbröd. Havregrynen blötläggs i mjölken ca 2 tim

Mjukt tunnbröd (i stekpanna)

50 gr smör5 dl mjölk0,25 pkt jäst0,5 tsk salt0,5 tsk hjorthornssalt1 tsk stött fänkål1 tsk stött anis0,5 dl socker1 msk sirap4 dl rågsikt8 dl vetemjölSmält smöret och blanda i mjölken. 1 tsk stött anis

Mjukt Tunnbröd

Blanda hjorthornssalt med grahamsmjöl, rör ner det och rågsikt. anis, fänkål eller kardemumma. Jättegott tunnbröd

Mjukt tunnbröd,bakas i stekpannan

Bra att det finns varianter på bakning Nu kommer ett recept där man gör sitt tunnbröd i stekpannan utan matfett Kanske något att göra ihop med barnen en dag