Smält smöret, häll i mjölken, fänkål, anis, kummin och vattnet och värm fingervarmt. tsk nymald anis. Kavla tunna rundlar med kruskavel och låt vila ca 10 minuter. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan
Avsluta med att kavla med kruskavel eller nagga noga. Tunnbrödet går utmärkt att frysa. Bearbeta degen 5 minuter med maskin eller dubbla tiden för hand. Värm under tiden ugnen till 250 grader med en baksten/pizzasten i ugnen. 2 tsk vardera av anis, fänkål och kummin
Täck degen med ituklippta plastpåsar så att det inte blir en hård skorpa på degen. Kavla ut så tunt du kan, först med en vanlig "randig" kavel sen med en kruskavel
Slopar du det momentet blir det mer som ett mjukttunnbröd som kan klippas i lämpliga bitar. Jag tog också vanligt smält smör i stället för kokosolja och lät brödet eftertorka på varmluft eftersom jag tyckte det kändes lite för mjukt i konsistensen och ville ha det torrare och knaprigare
Servera i tunnbrödmed sallad och en god senapssås. Tunnbröd. Vi testade med vår egen lilla touch. In Sweden we eat lovely flatbreads during Christmas flavoued with fennel and anise
Doften är stor och fint kryddig med toner av kummin, anis, fat och citrus. Vit sparris med hollandaise står på dagens påskbord och också också resterna från igår
Valet för dagens tunnbrödbak resulterade i två recept från våra respektive svärmödrar. Som barn fick hon nöja sig med att sopa kakorna när mormor hade storbak
Jag nöjer mig med en blygsam liten testrunda jag. ) Ät dem nygräddade med smör. Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sen ihop allt utom vetemjölet
Bra att det finns varianter på bakning Nu kommer ett recept där man gör sitt tunnbröd i stekpannan utan matfett Kanske något att göra ihop med barnen en dag