Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen. 1 kg röding eller öring. 3 tomater. Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den
Den mesta maten lagades på vedspisen, som fick gå varm flera gånger per dag. Fetaost fungerar också bra, men den här färskosten gjord på mjölk från korna på Kittelberget blir mildare i smaken till den fina öringen
De fick bryta små buketter och blanda med delade cocktailtomater. Eftersom barnen älskar fisk och svamp, så hade hon tagit fram kantareller, några rödingar och en öring ur frysen
Ett matigt och proteinrikt äggbröd passar fint som tillbehör till soppan. På bilden nedan serverade jag nässelstuvningen till foliebakad öring, klicka på bilden så kommer du till receptet på den
Den vackra och smakrika romanescon, rödlöken, tomaterna och dillen kom från ekologiska odlaren Ås Trädgård, så det här är verkligen en måltid med den bästa näring och smak jag kan tänka mig
Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Har Du inte tillgång till öring, så ta lax eller någon vitfisk istället. Saffransdoftande Öringsoppa för 2 1 Öring på ca 250 gr 1 tsk Citronsaft 2 dl Grädde 2 dl Fiskfond 2 Champignoner 5 cm skivad Purjolök 1 liten Morot i stavar 1/4 röd Paprika i strimlor 3 msk Smör En nypa Saffran ½ tsk Ekologiskt Buljongpulver Havssalt och nymald Vitpeppar Filéa fisken och skär loss från skinnet. ca 250 gr. 5 cm skivad