Gör ett marmeladprov. Rabarber hade jag förstås köpt, i frysen fanns en förpackning jordgubbar och vaniljstänger bunkrar jag som andra bunkrar konserver
idag kokade jag marmelad. plocka ur vaniljstången, häll upp på burk och låt svalna. är ni inga storätare av marmelad, rekommenderas frysning av hälften
Sjud på medelvärme tills rabarbern och jordgubbarna kokat ihop. Det ser “simmigt” och löst ut, men stelnar snabbt till marmeladkonsistens när det sedan svalnar
Värm jordgubbar, rabarber, socker och vanilj, inklusive stången i en gryta. Först blev det Rabarbersaft som står i kylen, sedan gjorde jag denna Rabarber och Jordgubbsmarmelad och resten frös vi in för kommande projekt och frugans goda pajer
Då tar vi och kör ett rabarbervarv igen då, idag är turen kommen till vår senaste marmeladkokning som inte bara innehöll rabarber utan också lite jordgubbar och vanilj
Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så svängde jag ihop en god marmelad under helgen, en marmelad gjord på färska jordgubbar, rabarber och härlig vanilj
Nu står de där på bänken, saften, sylten och marmeladen som blev resultatet av jordgubbsplockningen. Dela vaniljstången, skrapa ur kärnorna, lägg i både kärnor och stång i blandningen