Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall. Bred marängsmörkrämen runt om tårtan. Vispa äggvitor och socker poröst tills marängen är 65 grader
Gärna varmluftsugn. Maräng. Gärna varmluftsugn. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Gärna varmluftsugn. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Gärna varmluftsugn. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Vi gjorde maränger på 3 äggvitor, 2 dl socker och ½ tsk citronsaft. Eftersom marängerna på plåten varierade i storlek blev gräddningstiden lite olika, men ungefär 60 minuter på 125 grader
Italiensk maräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
När jag gör maränger så utgår jag alltid ifrån Jan Heds recept. Vispa äggvitan och citronsaften till skum, tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en maräng
Bakade både hallon/maräng snitt och en långpannekaka , först ut kommer snittreceptet. Maräng. När marängen är blank och fin lägger du den i en spritspåse
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng