Mannerströmming recept

Mannerströmming

Mannerströmming

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 16 st strömmingsfiléer 1 odefinierad ströbröd , siktat 1 st smör , till stekning 1 st salt 1 odefinierad dillkvistar , till garnering 1 st olja , till stekning 1 st peppar Marinad 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , liten (55 gram) - spara spadet
Mannerströmming

Mannerströmming

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 16 st strömmingsfiléer 1 odefinierad ströbröd , siktat 1 st smör , till stekning 1 st salt 1 odefinierad dillkvistar , till garnering 1 st olja , till stekning 1 st peppar Marinad 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , liten (55 gram) - spara spadet
Mannerströmmingar

Mannerströmmingar

16 strömmingsfiléer 1 dl ströbröd smör, till stekning 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar. Marinad. 0,5 kruka färsk dill 0,5 dl gräddfil 0,5 dl majonnäs 1 msk orökt kaviar 1 msk ansjovisspad 0,5 förp ansjovisfilé
Mannerströmming

Mannerströmming

Ingredienser Mannerströmming 16 strömmingsfiléer 1 dl ströbröd, siktat 1 dl vetemjöl smör och olja till stekning salt och peppar dillkvistar till garnering Marinad 1 burk ansjovisfilé (spadet) 0,5 knippe gräslök 0,5 dl majonnäs 1 dl gräddfil ansjovisspad (från burken) 1 msk orökt kaviar Rårörda lingon 250 g lingon 1,75 dl strösocker Potatismos 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 0,5 dl grädde 2 msk smör muskotnöt salt peppar 2 knippen dill

Mannerströmming

 Hacka ansjovisen och spara spadet.  Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden i en bunke men spara en del i en skål inför serveringen
Mannerströmming

Mannerströmming

1. Hacka ansjovisen till marinaden fint. Behåll spadet. Finhacka dill och gräslök. Blanda med övriga ingredienser till marinaden

Mannerströmming

Servera med potatispuré smaksatt med smör, finhackad dill, en skvätt grädde eller mjölk och rårörda lingon

Mousse på kycklinglever

 Lägg russinen i blöt i kallt vatten i ca 1 timme. Sätt ugnen på 125º. Smält smöret och ställ åt sidan.  Koka upp vin, madeira och cognac i en kastrull tillsammans med den hackade schalottenlöken, timjan, lagerblad och svartpepparkorn

Aprikoskompott

 Dela aprikoserna och kärna ur dem. Skär dem i stora bitar.   Smält sockret i en kastrull på svag värme tills det börjar få lite färg

Räkcocktail som Over There

 Rör ihop alla ingredienserna till såsen och låt den stå och dra en stund innan servering.  Skala räkorna men låt det nedersta på stjärtarna vara kvar

Mannerströmmingar

Bryn smöret och häll det över fisken när den ligger på tallriken. Servera med rårörda lingon och potatispuré, som är något lösare än potatismos