Tillsätt den rumstempererade mandelmassan. Gör en pistaschpasta genom att mixa pistaschmandel, sprit och orangeblomvanen i en matberedare till en slät pasta
Blanda ihop riven mandelmassa med socker och äggvita. Mandel botten. Ibland behöver man nåt lite extra sweet och vad passar då bättre än de här gudomliga Dulce de leche biskvierna
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Visst, allt finns där, bulle, mandelmassa, grädde, lock och socker. I dag vill vi i stället veta om vi ska köpa med oss en wienersemla, en lemon curd-semla, tiramisusemla, en liten semmelkrans, eller en hel semmeltårta, en banansemla, vaniljsemla, chokladsemla, en dubbel semla med extra allt, eller bara en vanlig, dödlig en – med florsocker, utan florsocker, extra florsocker eller med mandelspån
Riv mandelmassan grovt och vispa samman med äggvitan och sockret, gärna med elvisp. Juliga biskvier med smak av saffran och mandel är väl helt underbart
De var gjorda på mandelmassa och dessa på mald mandel. Men visst är det godare med mald mandel, men jag måste säga att jag gillade när dom ökade lite i storlek