Müslibar recept

Müslibar

Müslibar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till en röra. Bred ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt och platta till den, så den är ca 1 cm tjock
Chokladdoppad müslibar

Chokladdoppad müslibar

1 dl havregryn 2,5 dl blandade frön, t ex, solros, pumpa, sesam, cashew, mandel 0,5 dl russin 0,5 dl torkade bär, eller torkad frukt 1 msk kakao 2 msk honung 2 äggvitor 2 tsk vaniljsocker ev malen kanel, alt kardemumma 200 g mörk choklad
Müslibar med pumpa och melon

Müslibar med pumpa och melon

Något som jag alltid försöker att ha i frysen här hemma är müslibars. Vissa dagar gör sig kaffet bäst i sällskap med en kaka eller en bulle men andra dagar passar det alldeles utmärkt med en müslibar
Hemmagjord rostad müsli

Hemmagjord rostad müsli

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll ut i en smord långpanna. Blanda olja, honung och vatten och häll över den torra blandningen
Mumsiga Muslibars

Mumsiga Muslibars

1. Sätt ugnen på 190 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 3. Smält smöret i en kastrull eller i mikron
Hälsobars

Hälsobars

Müslibar Jordnöt. Müslibar Frukt & Nötter. Müslibar Frukt & Nötter. Fick en fråga på mailen om jag har tips på hälsobars utan choklad

Att flyga med TUI till Thailand

Innan man landade fick man också frukost som bestod av bröd, yoghurt, müslibar, kaffe och en chokladbit
Müslibar

Müslibar

Förvara müslibarsen i kylen i en tät burk med lock. Sätt ugnen på 175 C. Klä en liten långpanna (ca 17 x 28 cm) med bakplåtspapper
Nytt müsliprojekt

Nytt müsliprojekt

Gå direkt till receptet. Jag måste alltid ha rawfoodmüsli gjort på groddat bovete hemma. Det är supergott med en riktigt krunchig topping till fil, keso eller yoghurt, och kan varieras i evigheters evighet

Reality check

Jag gav det enda ätbara jag hade med mig, en müslibar. Reality check. 11 september 2015, 18. 11. Idag fick jag verkligheten kastad i ansiktet

Müslibar

Sätt ugnen på 200 grader. Vänd ihop alltsammans i en bunke och ös ut på bakpappersklädd plåt och forma till en rektangel

Muslibar - recept

2,5 dl fiberhavregryn. 2 nypor salt. 1,5 dl torkad papaya (små bitar), det går också bra med annan frukt/bär

Chokladshots med rawfood-crunch

Rawfood müslibar. Toppa med smulad rawfood müslibar, lite granola, rostade nötter eller vanlig müsli 1 dl havre-

Mellanmålsbar

Sätt ugnen på 125°C. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i honung och äggvitor. Klä en avlång brödform (ca 1 1/2 liter för 10 bitar) med plastfolie

Rundar av fredagen

Riktigt trött ikväll så sängen börjar redan kännas lockande. Men först avrundar vi med en kopp söders höjder, sällskapat av ett äpple och en muslibar