Söndag - Sesampanerad lax med varm morotssallad. Istället för pasta varvar man köttfärsröra och bechamelsås med skivad aubergine, en krämig och välsmakade
Man kan göra den med olika sorters kött eller varför inte lax, räkor eller helt vegetarisk. Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Fisk passar utmärkt på grillen, varför inte testa på att grilla lax. Rökig och silkeslen aubergine som har fått svartna på grillen innan den åker ner med syrlig yoghurt och nötig tahini (sesampasta)
Rensa och skär paprikan i stora bitar, aubergine och squash i lite mindre bitar. Vid servering lägger man upp pastan på ett varmt fat och häller den varma laxsåsen över