sik eller löjrom. Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör – ett experiment med lyckad utgång. Sältan från stekningen, sötman från auberginen och smörsmaken från stekningen matchar sikromen och gräddfilen perfekt
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Det hela toppas med löjrom och dill. Spritsa röran i äggen och toppa med löjrom samt en dillvippa. 3 msk löjrom (alternativt sikrom) . 3 msk löjrom (alternativt sikrom)
Servera sparrisen med sikrom, smöret och flingsalt. 75 g sikrom eller löjrom. 75 g sikrom eller löjrom. Sparris är en utmärkt förrätt som inte är för tung och som är lätt att förbereda
Servera med sikrom och ringla dilloljan över. löjromSkär blomkålen i mindre bitar. Blomkålssoppa med löjrom4 port1 blomkålshuvud, ca 800 g1 gul lök1 dl vitt vin8 dl grönsaksbuljong2,5 dl grädde(en klick sambal om man vill ha lite hetta)salt och pepparDillolja