Såhär enkelt är det att göra ett osötat smakrikt bröd med hälften fullkorn. Dansk limpa 2. Blanda ingredienserna i en degbunke, täck med tätt lock och låt stå i rumstemperatur i minst 12-18 timmar. 10g jäst. Lös jästen i vattnet, blanda sedan alltihop i degbunken och knåda ca 10 minuter till en lös deg som nästan rinner och är alldeles för lös för att hantera, att knåda med maskin rekommenderas. Klä 2st 3-liters brödformar, alternativt 3st 2-liters brödformar, med bakplåtspapper genom att lägga ett ark över och trycka ned det. 10g jäst
Jag vill ändå inte avstå helt ifrån hembakat bröd, så jag försöker därför att hitta recept på lättbakade matbröd som kräver minsta möjliga arbetsinsats
Tefflimpa som bikarbonatsbröd med saftig och hållbar konsistens. Bikarbonatsbröd ska inte jäsa men behöver något typ av syra i smeten (ofta filmjölk men jag har använt äppelcidervinäger) för att bilda luftighet tillsammans med bikarbonatet
Den här formfranskan är fantastiskt lättbakad och jättegod, både att äta färsk och att skiva och frysa in för att sedan ta fram och rosta eller göra varma mackor av när man känner för det
Detta bröd är dessutom väldigt, väldigt lättbakat med minimalt arbete men med en längre jästid. Mät upp vattnet i en riktigt stor bunke och smula ner jästen i det
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör så jästen löser sig. 3 dl vatten1,5 dl havregryn el rågflingor2 tsk salt25 g jäst5 dl ljummet vatten1 msk olivolja1 tsk honung18 dl vetemjöl specialKoka gröten och låt den svalna till 37 eller använd gröt du fått över från ex frukosten. 25 g jäst