Lättbakad limpa med jäst recept

Grova limpor

Grova limpor

De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken. Matfett till att smörja formarna med
Lättbakad Sirapslimpa

Lättbakad Sirapslimpa

fast å andra sidan bättre med tanke på alla E-nummer som finns i köpebröd. Rör ut den smulade jästen i degspadet
Mustig limpa

Mustig limpa

Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vätskan. Knåda med degkrokar och tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen är smidig
Borglunds limpor

Borglunds limpor

Mal saltet i en mortel och tillsätt tillsammans med vetekli, havregryn och det mesta av mjölet. Smula jästen i en degbunke
Eslövs limpor

Eslövs limpor

Pricka degen med gaffel eller en tandpetare. Lös upp jästen i vattnet. Jäs degen övertäckt med en bakduk på varm dragfri plats i 40 minuter. 75 g jäst

Tysk limpa

Den tyska limpan är lättbakad och smakar gott med sina kryddor. Som det anstår en tysk limpa finns kummin med i smakbilden
Dansk limpa 2.0

Dansk limpa 2.0

Såhär enkelt är det att göra ett osötat smakrikt bröd med hälften fullkorn. Dansk limpa 2. Blanda ingredienserna i en degbunke, täck med tätt lock och låt stå i rumstemperatur i minst 12-18 timmar. 10g jäst. Lös jästen i vattnet, blanda sedan alltihop i degbunken och knåda ca 10 minuter till en lös deg som nästan rinner och är alldeles för lös för att hantera, att knåda med maskin rekommenderas. Klä 2st 3-liters brödformar, alternativt 3st 2-liters brödformar, med bakplåtspapper genom att lägga ett ark över och trycka ned det. 10g jäst
Mjuka och goda limpor i långpannan

Mjuka och goda limpor i långpannan

Jag vill ändå inte avstå helt ifrån hembakat bröd, så jag försöker därför att hitta recept på lättbakade matbröd som kräver minsta möjliga arbetsinsats
Mormors bröd

Mormors bröd

Smula jästen i en stor bunke. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig. 50 g jäst
Bästa brödet

Bästa brödet

Jag måste börja med att säga att det inte är jag som har namngett detta bröd utan det hette 'bästa brödet' i receptet, som jag hittade på köket
Naturligt glutenfri Tefflimpa (mjölkfritt bikarbonatsbröd)

Naturligt glutenfri Tefflimpa (mjölkfritt bikarbonatsbröd)

Tefflimpa som bikarbonatsbröd med saftig och hållbar konsistens. Bikarbonatsbröd ska inte jäsa men behöver något typ av syra i smeten (ofta filmjölk men jag har använt äppelcidervinäger) för att bilda luftighet tillsammans med bikarbonatet
Snabb morgonlimpa

Snabb morgonlimpa

Lös jästen i mjölken. 50 g jäst. Sätt temperaturen på 200 grader, bröden jäser medans ugnsvärmen ökar. 50 g jäst
Rostbröd

Rostbröd

Den här formfranskan är fantastiskt lättbakad och jättegod, både att äta färsk och att skiva och frysa in för att sedan ta fram och rosta eller göra varma mackor av när man känner för det
Medelhavsbröd

Medelhavsbröd

Detta bröd är dessutom väldigt, väldigt lättbakat med minimalt arbete men med en längre jästid. Mät upp vattnet i en riktigt stor bunke och smula ner jästen i det
Grötbröd

Grötbröd

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör så jästen löser sig. 3 dl vatten1,5 dl havregryn el rågflingor2 tsk salt25 g jäst5 dl ljummet vatten1 msk olivolja1 tsk honung18 dl vetemjöl specialKoka gröten och låt den svalna till 37 eller använd gröt du fått över från ex frukosten. 25 g jäst
Grahamslimpor

Grahamslimpor

Receptet på dessa lättbakade, goda grahamslimpor kommer från 'Vår kokbok'. Smält smöret och blanda det med mjölken (eller vattnet och mjölkpulvret)
Grahamsbröd

Grahamsbröd

Mortla fänkålen och tillsätt tillsammans med honung, salt, sirap och olivolja. Smula jästen i en bunke
Ankis nattbröd

Ankis nattbröd

Kort och gott är detta en riktigt god och lättbakadlimpa som jag definitivt kommer att baka fler gånger