Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde. Blanda vetemjöl, kakao, socker, brun farin och vaniljsocker i en skål
Här har jag gjort kakor med hackad maraboujapp i, stora och goda kakor som slinker ner väldigt lätt. Och vet du, de är så lättbakade så det är nästan inte sant
Den var riktigt lätt att baka och blev väldigt god och dessutom populär hos barnen. 250 g smör 2,5 dl socker 1,5 tsk bakpulver 7,5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 ägg Pastafärg eller karamellfärg Gör så här. 2,5 dl socker. 1 tsk vaniljsocker
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras)
Ta ut degen på lätt mjölat bakbord och gör små bollar som du lägger sen på plåt med bakplåts-. Lägg hälften av mjölet i en stor skål och tillsätt socker,vaniljsocker och skär smöret i små tärningar
Lägg till hackad choklad och vänd om lite lätt. Platta till dem lite lätt med handflatan, de blir ca 10 cm i diameter efter bakning så ha gott med mellanrum. 4 ¾ dl farinsocker. 6 msk vitt socker
Superlätta att göra, har blivit väldans omtyckta av flera läsare och är sötade med enbart honung. Jag kan till detta lägga till att jag lätt har hittat kryddor som har gått ut två-tre år tidigare
I samma glas häller du även i bakpulver och vaniljsocker. 1 glas strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 2 häller du i lika mycket strösocker som det finns ägg i glas nr. 2 ägg och socker i ca 10 min tills massan blir vit och luftig. 1 glas strösocker. 2/3 vetemjöl 2 tsk vaniljsocker
Mixa bönor, kokosolja, kakao, vanilj och cayenne slätt, tex med handmixer. De chokladdoppade gojibären ger sötma, cayennepeppar ger lätt välsmakande hetta och flingsalt på toppen ger den där extra pricken över i
Tag en ask av hallon – mosa dem lätt med en gaffel till en grov kompott. Rör samman mandelmassa, limeskal och socker, tillsätt äggen lite i taget, till en homogen massa