Thai satay är kycklingspett och en sötstark jordnötssås som serveras till. Hade tänkt grilla kycklingspetten ute, men som det tokregnade stekte vi helt enkelt kycklingen inne i stekpannan
Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar och gör så många kycklingspett du kan. Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris
Servera kycklingspetten och sataysåsen tillsammans med ris. Det tar ungefär en timme att tillreda den klassiska thairätten ”Chicken satay”, lite lång väntan på kvällsmiddagen en vanlig arbetsdag kanske kan tyckas men när man väl sitter till bords inser man att rätten var värd sin väntan
Men då fick jag lära mig att man skulle marinera kycklingspetten i kokosmjölk länge länge, sen skulle det penslas på kokosmjölk hela tiden under tiden man grillade spetten (för att dom inte skulle bli torra)
Kycklingspett. Chicken Satay, en okrånglig rätt om vi bortser från det faktum att mitt första försök till Sataysås helt enkelt fick sig en tripp ner i sopptunnan
Servera med kycklingspetten. 1. Skär kycklingfilén i strimmor och lägg i en skål. 2. Blanda resten av ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen
Kycklingspett. När riset och kycklingen är klar är det bara att lägga upp och servera med sataysåsen och en sallad med machésallad, avokado och hampafrön
Igår gjorde jag dock bara kycklingspett och serverade såsen till samt en thailändsk gurksallad. Jag brukar göra chicken satay utifrån detta receptet och där ser ni även tips på hur det går att servera i en buffé