Skala och dela rotsakerna och lägg i en ugnform. Fördelen med rotsaker är ju att det inte blir så mycket points och då kan man ju lyxa å vira in kycklingen i bacon och få massa goda smaker
Snitta kycklingfiléerna, salta och peppra. En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakaderotsaker. Stek färdigt i ugnen, 175 grader i cirka 20 minuter. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar stek dem med kycklingfiléerna En given succé på middagsbordet 4 port. 600 g kycklingfilé
Utmärkt tillbehör till en saftig köttbit (eller kycklingfilé i det här fallet) och en fräsch sallad, allra helst med lite crema di balsamico ringlad över
Bryn kycklingfiléerna i stekpanna, krydda med salt o peppar. Vi åt den till ugnsrostaderotsaker och det var jättegott, i morgon ska vi äta den till en jul-potatissallad och jag håller tummarna att det blir lika gott
Lägg rotsakerna och purjolöken i botten på lergrytan. Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn. Slanta chorizon och dela varje kycklingfilé i ca 6 stycken bitar (det brukar bli lagom storlek) Lägg kyckling och korv ovanpå grönsakerna. Sedan in i ugnen igen i ca 1 timme - rör om Avslutas i ugnen ännu en gång i ca 30 minuter. 3 st kycklingfiléer
Rotsakspytten är precis lika god till en bit ugnsbakadkycklingfilé som till lax. Dessutom är det fortfarande säsong för rotsaker, innan vårprimörerna börjar dyka upp på allvar, så receptet är fortfarande "i säsong"
Måndag - Örtfylld kycklingfilé på grönsaksbädd. Torsdag - Het kycklingsoppa med rotsaker. I övrigt blir kommande vecka ganska lugn vad jag vet ännu så länge