Jag påbörjade detta grillprojekt redan i tisdags kväll då jag la en rostbiff i brine. Tillbehörentill rosbiffen var bakad potatis som jag la direkt på kolbädden i ca 1 tim samt shiitake svamp som fylldes med riven parmesan, pecorino och en vanlig herrgårdsost, på toppen la vi några egeninlagda chili
Börja med att gnida in köttet med oljan, tillsätt sedan kryddorna och massera in i köttet. Jag rubbade min rostbiff först med en rubbing ifrån Herbaria som innehåller en massa goa kryddor bland annat choklad (
Blanda ihop de tora kryddorna och gnugga in i köttbiten. 900 gr rostbiff i bit. Stick in en termometer i köttet och grilla mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°, ca 35 min. se 900 gr rostbiff i bit
rubbing, ta dem kryddor du gillar, var inte rädd för att blanda. Vi börjar med att ta det lugnt i en vecka, sedan ska vi iväg en sväng till Lalandia, Danmark och sedan ska vi förhoppningsvis ta en tur med husbilen i Österlen
Jag hade också grillade tomater till. Grilla på hög värme tills den är färdig och har fått bra färg. Jag grillade med argentisk asadogrillning som inspiration, särskilt Francis Mallmann, och blev mycket nöjd med resultatet
Lammkött är i säsong just nu och jag har redan hittat en rostbifftill nästa helg. Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Låt de goda belugalinserna vara basen i din lördagsmat – och så lägger du till lite grillad kyckling, eller oumph eller kanske en god korv (om du inte är så renlärig när det kommer till dieter