Kolasås kondenserad mjölk leila recept

Chokladcupcakes med kolasås

Chokladcupcakes med kolasås

Sedan fyllde jag dem med en ljuvlig kolasås som är kokt kondenseradmjölk. Tidigare har jag alltid kokat den kondenserademjölken själv men nu finns det ju färdig att köpa och den heter då karamelliserad mjölk
Banana Cream Pie

Banana Cream Pie

Koka sedan en kolasås av kondenseradmjölk. Koka kondiserad mjölk tar en stund. Den är från Leilas kokbok och såg helt amazing ut
Julkalendern - lucka 17

Julkalendern - lucka 17

Servera gärna med kolasås. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenseradmjölk. Leilas Rocky road 600 g mörk kvalitetschoklad 70 % 2 påsar dumlekola 2 nävar mini marshmallows 3 dl salta jordnötter 1 dl skalade pistagenötter Gör så här - Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Rocky Road Fudge 200 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 25 g smör En burk sötad kondenseradmjölk, ca 397 g 2 tsk vaniljsocker 2,5 minimarsmallows 2,5 dl osaltade rostade jordnötter Gör så här 1. Rocky Road Semifreddo baserat på recept av Leila Lindholm 200 g mörk choklad 4 ägg 4 msk socker 2 dl vispgrädde 2 dl tjock yogurt 2 msk hasselnötslikör (Frangelico) - går bra att ersätta med Amaretto, eller utesluta helt 100 g rostade, skalade hasselnötter 100 g mörk choklad, krossad (variera gärna - testa med vit choklad. 200 g mjölkchoklad
Banana cream pie

Banana cream pie

Koka en kolasås utav en burk kondenseradmjölk. Kolasås. Kikar in en snabbis på bloggen med receptet på den goda efterrätten, Banana Cream paj från Leila
En vuxnare Rocky Road

En vuxnare Rocky Road

Kolasåsen och smöret gör att det är tillräckligt varmt. Jag tar bort Dumlekolorna, men för att få lite kolasmak tillsätter jag en burk sötad kondenseradmjölk
Hallon- och blåbärsdröm

Hallon- och blåbärsdröm

Ringla tillsist över resten av kolasåsen. Jag har utgått från ett av Leilas recept, men ändrat det så att det passar mitt tycke och smak

Dumlecupcakes med kolafrosting

Dulce de leche är en underbart len och lagom söt kolasås, den går mycket väl att använda som den är och ha till glass eller andra efterrätter men den är också supergod att smaksätta swiss meringue buttercream med