4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När fläskläggen är kokt, lyft upp det i en ugnsform och pensla på rejält med bbq-sås. Lägg fläskläggen i en gryta tillsammans med äppelklyftor, lökbitar och lagerblad
Servera med några skivor koktfläsklägg, recept på den hittar du Här. Den är inte känslig för kyla utan kan precis som grönkålen skördas långt in på vintern
Länk till recept på kokt rimmad fläsklägg. För oss när det inte någon vardagsrätt utan rena festmiddagen och passar perfekt som söndagsmiddag och serverat på kinesiskt porslin med linneservetter
Läg ner der kokta köttet i kastrullen med potatisen och mosa till ett slätt mos. 350 g kokt kött, t ex oxbringa, bog eller fläsklägg. 350 g kokt kött, t ex oxbringa, bog eller fläsklägg