Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 minuter. Lägg i dem och koka alltsammans i ytterligare 15-20 minuter. 1-1¼ kg Scan Piggham rimmadfläsklägg med ben
Som jag skrivit tidigare så finns det två sätt att göra på när man kokar helt kött. Skölj av den rimmadefläskläggen och lägg den i en kastrull som är stor nog att rymma den
Gott att koka rotsakerna till rotmoset i buljongen, använda buljonen till ärtsoppa dagen efter med rester av fläsklägget eller göra ett par smarriga knäckebrödsmackor med resterna samt lite av den nedkylda dallriga buljongen på…
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 minuter. Lägg i dem och koka alltsammans i ytterligare 15-20 minuter. 1-1¼ kg Scan Piggham rimmadfläsklägg med ben
Ta upp fläskläggen och koka nu upp vattnet. Spara buljongen och koka eventuellt ihop den något och gör en god grönsakssoppa eller frys in i lagom portioner som fond till goda såser
Koka upp och skumma av. Skölj fläskläggen. Dela potatis i kvartar och koka den i saltat vatten. Fräs lök och svamp i en ordentlig klick smör och låt vattnet från svampen koka in/bort