Knäck klorna med en vanlig nötknäppare så att en sida blir hel. Ta ur köttet ur stjärt och klor. Bryt loss klor och ben och dela dem i varje led, krossa klodelarna med en nötknäppare
Ta vara på romkakan samt allt kött i broskfickor och klor. Gratinerad krabba4 kokta krabbor fyllning köttet från de 4 krabborna 6 schalottenlökar, hackad 1,5 l svamp kantareller och champinjoner 4 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 1 msk konjak 5 dl grädde 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar Gratinering. 2 dl Västerbottenost Öppna krabborna och rensa ur dem. Låt såsen koka ca 3 minuter. 4 kokta krabbor. 4 krabbor
Koka upp. Bryt loss krabbans småklor och krossa skalen. Krossa de stora klorna och spara köttet. Lägg krabbsmöret i en kastrull tillsammans med klor, hus och skal