Vegansk Julkorv med tunnbröd. 4 vitlöksklyftor 1 ½ dl soltorkade tomater 3 sharlottenlökar ½ rödlök 1 selleristjälk 1 morot 2 pkt tofu 1 dl solrosfrön 1 dl havregryn 2 dl hel kokt bovete 2 msk tomatpuré ½ dl röbetsjuice 2 msk tamari soja ½ tsk liquid smoke 1 ½ tsk timjan 1 tsk kryddpeppar 1 tsk kanel ½ tsk ingefära ½ tsk nejlika 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver peppar och salt. Lägg korvarna i en rymlig kastrull med kokande vatten och låt koka i ca 35 minuter
Här kan man välja att frysa dem råa eller att koka dem. …men nu är det bara att bita ihop och ta säsongen i hamn för att kunna åtnjuta julefrid och alla dess ljuvliga brygder samt att inmundiga fet och salt mat, till exempel min egen julkorv som gjordes tidigare ikväll
Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter. 500 gram potatis(ar) , kokt, pressad. 6 dl mjölk , kokt, kall. 1. Låt fjälstret ligga i kallt vatten minst 1 timme
Vi gjorde detta på eftermiddag och kväll och du kan förbereda lite med att ha kokat potatis och kokat mjölken på morgonen, så slipper ni i alla fall det momentet
Kryddningen fick vi öka på en aning efter vi provsmakat våra kokta smakbitar. I helgen tillverkade vi julkorv och kanske vi rentav startade en jultradition för familjen Nylunds
)Julafton - DOPPAREDAN* Bara att duka fram och koka upp allt (förutom julkorv & potatis etc) - brukar ta ett par timmar* Gör någon typ av sallad och grönsaksrätt - det UPPSKATTAS