Koka upp grädden med sockret och två tredjedelar av citronskalet, spara resten till garnering. Dekorera med skurna jordgubbar, citronskal och myntablad
Att koka egen saft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Dessutom blir det både nyttigare, godare och mer hälsosamt att koka sin egen saft jämfört med att köpa saft som ofta innehåller någon typ av tillsats
Vi tar alla små slattar av frysta bär som frysen kan uppbringa och så sätter vi fart. Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär
Koka upp grädden och häll över chokladen. Bred ganachen över tårtan och garnera med jordgubbarna. Doppa 3⁄4 av jordgubbarna i chokladen och lägg på bakplåtspappret. 1 3 ⁄4 dl jordgubbspuré, mixade jordgubbar. 200 g jordgubbar
Tina jordgubbarna om du använder frysta – spara saften som blir vid upptiningen. Jag brukar tina frysta bär genom att lägga bären i en sil över natten, med en bunke under
Koka försiktigt upp mjölken med vaniljpulvret. Dessa smördegsknyten blev lite wienerbrödsliknande med vaniljkrämen i men jordgubbarna gjorde dem lite friskare och somriga
½ l jordgubbar. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen,låt stå ca 5 min. Toppa med jordgubbar och hallon 2 färdiga marängbottnar. 250 g frysta tinade hallon eller 5 dl färska
Kokade ihop en sylt av rabarber, jordgubbar och lime. Hade färska rabarber och frystajordgubbar. 200 g frystajordgubbar. Koka upp och koka ca 10 minuter. 200 g frystajordgubbar
Kaffet kokat, bordet dukat, gästerna bänkade. Kiwi, jordgubbar och banan ska det vara även om man enligt flera andras åsikter kan variera frukt och bär som används
– Lägg jordgubbarna och sockret i en kastrull och koka upp tills jordgubbarna blivit mjuka. – Lägg flädersaften och citronsaften tillsammans med sockret i en kastrull och koka upp tills sockret smält