Koka fond på revben recept

Julmustglaserade revben

Julmustglaserade revben

Sila spadet för att få bort ingefäran och vitlöken och koka ihop spadet tills det börjar bli simmigt
Citron- och honungsglaserat revben

Citron- och honungsglaserat revben

Tillsätt buljon/fond och kryddor. Efter ett besök  Malmö Kötthandel, kom jag hem med en rejäl sida revben av gris
Lite lyxigare potatis och purjolökssoppa

Lite lyxigare potatis och purjolökssoppa

Slå vatten och fond och låt koka upp. Det är själva basen som är nog så god efter att kokat upp och vispats grovt till en soppa som fortfarande har lite bitar
Glaserade revbensspjäll

Glaserade revbensspjäll

Sätt grytan spisen och koka upp. Låt såsen koka upp och häll sedan ner lite maizena utspätt i vatten i den sjudande vätskan
Grillade lammrevben

Grillade lammrevben

Tillsätt fond, salt och kryddor, låt koka upp. Koka ihop och red sedan av med Maizena. Pensla revbenen i glazen och lägg en plåt med bakplåtspapper (eller direkt gallret grillen)
Kantarellsås till grillat

Kantarellsås till grillat

Häll buljongen och grädden och låt koka ihop. Dags att tömma frysen kantareller nu när dom nya är väg
TJOCKA REVBENSSPJÄLL &  COLESLAW

TJOCKA REVBENSSPJÄLL & COLESLAW

Låt detta koka under ett gäng timmar. Tillsätt klyftad lök, lagerblad, pepparkorn, fond och salt. De tjocka revbensspjällen jag köpt hem från Thuressons fick alltså användas ett lite annorlunda sätt än jag tänkt från början
Officiellt invigd

Officiellt invigd

Koka upp revbenen tillsammans med morot, lök, fond, salt, lagerblad och pepparkorn. Tillsätt marmelad, vinäger, socker och fond
Revbensspjäll med murkelsås

Revbensspjäll med murkelsås

Denna gången förkokade jag köttet och grillade sedan av det i ugnen vilket är en annan metod. Slå sedan grönpeppar och whiskey, låt fräsa till en aning innan du även slår fond, grädde och philladelphiaost

Tjocka revben med mustig kryddsås

Pensla lite av kryddsåsen de sista minuterna. Tillsätt vatten och fond och låt sjuda svag värme ca 15 minuter.  Sätt ugnen 175°. 1 kg tjocka revbensspjäll. 2 msk koncentrerad kycklingfond
Älgfond - version 2.0

Älgfond - version 2.0

Det här låter enkelt, men man får vakta den ganska nog därpå slutet så att fonden inte kokar ner för mycket
Sticky Ribs & whiskey-BBQ-sås

Sticky Ribs & whiskey-BBQ-sås

Förkokaderevbensspjäll. Mät upp vatten i en stor kastrull, tillsätt allt utom köttet och koka upp. Idag tänker jag bjuda Er det absolut godaste min sambo vet