2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Tillsätt riset och stek tills det är genomvarmt men grönsakerna fortfarande är spröda. 4 portioner kokt kallt ris. 4 portioner kokt kallt ris 1 dl strimlad purjolök 1 dl fint tärnad paprika i olika färger 2 tsk fint riven färsk ingefära 2 tsk finhackad vitlök 0,5 tsk kinesisk soja salt och malen vitpeppar
Blanda i riset och tillsätt resterande grönsaker. Rör hela tiden så att inte riset bränns. 3 dl koktris. 3 dl koktris 16 jätteräkor 1 gul paprika 1 röd paprika 8 vårlökar 1 knippe koriander 0,5 chilifrukt 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor salt peppar olivolja