Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsinochkardemumma. Blanda mjöl, smör, socker, sirap, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma, salt
Rör ihop torrjäst, mjöl, socker, salt ochkardemumma. Kavla ut varje deg till en rektangulär kaka. Här har ni en härligt smakade bulle fylld med mandelmassa ochapelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Ibland smaksätter jag med frysta hallon, blåbär eller rabarber och nystött kardemumma, som jag tycker smakmässigt passar bra ihop med de flesta av våra svenska frukter och bär
Gott med kardemummaströssel till hallon. Det är det här receptet jag alltid använder mig av – min toscakaka har denna som bas, man kan helt klart göra en vanlig vaniljbotten och använda som en stadig tårtbotten om man skulle önska (den blir stabil, inte luftig)
Denna gång blev det morotskakaoch hujedamej vad gott det blev. Hitta på och så. Den var inte torr som den originella morotskakan, utan mer kladdig, och det är precis så jag vill ha det