Jag föredrar att bjuda på dessa eftersom att särskilda tillfällen som lucia och jul kommer en gång om året och då passar det att erbjuda något som alla kan äta
Ni kanske inte hade väntat men det hade jag…. Teffmjöl är ett nytt naturligt glutenfritt super-food-sädesslag som du kan läsa mer om här… Du hittar Jyttemjöl Teff på glutenfria hyllan i butiken
När jag i förra veckan var och handlade på Ekorätt, en ekobutik som ligger nära vårt hem, passade jag på att köpa på mig rårismjöl, quinoamjöl och mörkt teffmjöl (som syns på bilden ovan)
(Det kan behövas lite mer/mindre vatten beroende på din mjölmix). Idag åker jag på semester i en vecka och ska passa på att koppla av ordentligt så därför kommer det inte bli något bloggande innan jag är tillbaka igen
Det här är det andra receptet jag lägger upp där jag använt mig av min egen naturligt glutenfriamjölmix som består av endast näringsrika fullkornsmjöler och extra fibrer
Även maken, som kan äta vanliga semlor mumsade i sig med god aptit. Lotta Frithiof, matredaktör på Uppsala Nya Tidning, frågade för ett tag sedan om jag ville göra en glutenfri semla till ett semmelreportage i torsdags, och det ville jag naturligtvis
Linfröna ska inte användas, dom kan du kasta. Vispa det rumsvarma smöret och sockret i en bunke (jag använde kitchen aidmaskinen) tills det är luftigt och väl blandat utan klumpar, nästan vitt
Blanda ut surdegen i degvätskan så att den löser sig helt. Degen är knådvänlig och lättarbetad, så du kan ta upp den med eventuellt lite mjöl till, och forma till ett ovalt bröd, som du sedan lägger i den smorda bakringen, som du i sin tur ställer på bakpapprad plåt
Härligt, så nu hoppas jag att veckan fortskrider lika bra. Är man inte glutenintolerant så kan man bara byta ut mjölmixen mot vanligt vetemjöl istället