En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrördvaniljsås
Servera sedan med den underbart goda kallrörda vaniljvispen som du hittar recept på här också. Jag gjorde även en superenkel vaniljsås/visp som smakade underbart
Jag serverar den med kallrördvaniljsås. Smörj och bröa en springform. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggvispet
Servera gärna med kallrördvaniljsås. Efter en helg som penlat mellan kaos och idyll, kändes det på sin plats att axla rollen som den goda modern och slänga ihop en efterrätt