Skär sedan kakan i tre delar. Ha i päronessens och finhackade bitar av konserveradepäron. Till kaffet blev det en tårta medpäronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla
Jag vet inte om de är särdeles mer franska än något annat här i livet, men eftersom receptet utgår från en kaka som jag brukar kalla ”den franska päronkakan” kändes det rätt (och onekligen lite exotiskt) att låta prefixet få följa med även i muffinsform
Se till att den täcker sidorna av kakan. Vispa äggvitorna till mycket hårt, fast skum med litet salt. Persikor, mandariner, fikon eller päron passar särskilt bra
Min tidigare paj medpäron och kardemumma är en av dem. Dvs med surdeg och skållning och sånt skojigt. Kakan är precis så enkel som den heter - Röra ihop kaka, allt görs i kastrullen du smälter smöret i
Idag har jag varit på två promenader, både med Olivia och med mamma, och det var nog tur det eftersom jag har ätit lite väl mycket kladdkaka den här helgen