Skinkan klädde jag med aluminiumfolie (man kan även använda en stekpåse) och stack in en stektermometer (vår ugn har en inbyggd vilket är väldigt praktiskt
En ny smak på griljeringen blev det en kväll i veckan när jag gjorde julskinkan. Krav julskinka känns ju allra bäst, men det fanns ingen så Hälsingestintan hade, de är så gott som ekologiska
Sen piper ugnen när den är klar. Gjorde julskinka förra veckan. Jag köper alltid en ekologisk julskinka, men förra året och iår blev det en hängmörad från Hälsingestintan
God julskinka med lite nya smaker, denna gjorde jag förra året och tyckte det var gott. Julskinkan placerar jag i en stekpåse, för att sen steka den ugnen till den uppnår 70 grader i innertemperatur
Jag är uppvuxen med att den julskinka som hamnar på julbordet alltid bakats i stekpåse. De som lyssnat om stekpåsens många fördelar, går nog ändå hem och gör som de brukar
Lät den kallna helt i stekpåsen innan jag griljerade den. Julskinkan placerar jag i en stekpåse, för att sen steka den ugnen till den uppnår 70 grader i innertemperatur
Alltid tillagad i ugnen i stekpåse. Dagen innan julafton gjorde jag denna julskinka från samma ställe, samma uppfödare, men denna grisen hade mer fett insprängt
Varje år får jag en hel del förfrågningar av både släkt och vänner på hur den traditionella julskinkan skall tillredas, i vilken värme den skall stekas, i stekpåse eller inte och när skall den grilljeras, och hur gör man det