1 kg frysta jordgubbarsaft och skal av 1½ lime1 vaniljstångca 20 g färsk ingefära1 dl vatten3 dl syltsockerTina bären nätt och jämnt. 1 kg frysta jordgubbar
Rensa och skölj bären. Jordgubbssylt kokas ihop väldigt snabbt och är ett perfekt tillbehör till ostmackan, pannkakorna eller varför inte som fyllning i en god sommartårta
Tidigare har jag kokat jordgubbssylt med enbart bär och syltsocker, men numera har jag börjat använda en blandning av vanligt strösocker och syltsocker
Alltså betydligt mer bär än socker. Häll upp jordgubbssylten på väl rengjorda och varma burkar. Förvara jordgubbssylten mörkt och svalt för bästa hållbarhet
Min absoluta favoritjordgubbssylt är denna men eftersom jag har en väldigt liten frys så gick det bara in en omgång sylt där och jag köpte ju som jag skrivit tidigare en massa jordgubbar tidigare i veckan så det fick bli kokt sylt också