Bred på rejält med vaniljgrädde och dekorera med jordgubbar och äggen. Och systerdottern åt två bitar, då vet man det är bra saker Funkar så klart med andra bär och annan sylt, mandelmjöl kan bytas mot finmalda hasselnötter
Vispa grädden och servera till våfflorna med bär sylt och honung. 1 3/4 dl majsstärkelse. 16 dl bär, gärna färska hallon, blåbär och jordgubbar. 13 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
Raw citroncashewpaj med jordgubbar. Till en del av våfflorna serverade jag matiga tillbehör (se tips nedan) och till resten serverade jag rabarber- och hallonsylt med chiafrön och ytterst lite honung som sötning
Jordgubbssylt Blanda strösocker och muscovadosocker med jordgubbar. Lägg den översta skivan på tårtan och täck med vispad grädde och placera ut oskivade eller skivade jordgubbar på toppen
Variera med blåbär, hallon eller jordgubbar. Går även bra med sylt. 1 msk Maizena majsstärkelse. Blanda ihop mördegen, gärna i en matberedare, till en boll
Se till att alltid använda rena redskap i sylten så håller den längre. 135 g majsstärkelse, t. 1Jordgubbssylt. 11 kg frysta eller färska jordgubbar. 14 1/2 dl syltsocker. 1Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse i en bunke. 1Lägg jordgubbar och syltsocker i en kastrull, koka upp på medelvärme och låt småkoka i ca 10 minuter