Jordgubbar krusbär sylt recept

Att göra saft

Fasta bär som till exempel krusbär och plommon behöver koka längre än till exempel hallon och jordgubbar
Dagens recept: Sommarmarmelad

Dagens recept: Sommarmarmelad

Vi har valt krusbär, rabarber och jordgubbar - en verkligt fin kombination. Rensa jordgubbarna. Snoppa och skölj krusbären
Eftersylt

Eftersylt

Eftersylten, som den kallas, är en väldigt ekonomisk tillställning och blir fantastiskt god av saftmassa från till exempel jordgubbar, svarta vinbär, krusbär eller hallon
Krusbärssylt

Krusbärssylt

Smakkompisar Vanilj, citron, kardemumma, jordgubbar. Skölj och rensa krusbären väl. Koka tills bären börjar sjunka till botten, då är sylten klar
Sylt

Sylt

Hallon, vinbär, jordgubbar och krusbär är mogna och behöver konserveras och förädlas till sylt och marmelad
Krusbärssylt

Krusbärssylt

  Gör din egen sylt. Häll på syltsockret och mosa lite med en gaffel. Skumma sylten noga efterhand. Detta görs för att få längre hållbarhet på sylten

Krusgubbsylt

Skölj jordgubbarna och ta bort fnaset. Snoppa och skölj krusbären. natriumbensoat, utrört i lite av sylten

Krusbärsdrömmar

Garnera med krusbär, jordgubbar och eventuellt krusbärsblad. Jordgubbar. Toppa med krusbärssylten. Krusbär

Sylta och safta.

blåbär, hallon, jordgubbar, körsbär, plommon, krusbär, svarta- röda och vita vinbär… Godast blir att blanda

Maries jordgubbstrifle

Passa på att bjuda på den medan jordgubbarna är i säsong. Du kan även använda andra bär som hallon eller lätt kokta krusbär eller konserverad frukt som persikor eller aprikoser

Krusbärstrifle

I stället för färska bär kan du använda kompott eller sylt av t ex körsbär, hallon, jordgubbar eller äpplen

Höstinspiration!

Det är svårt att föreställa sig i dagens samhälle när man till och med kan köpa jordgubbar året runt, hur menlöst de än smakar