Janssons frestelse utan sill recept

LCHF Janssons frestelse

LCHF Janssons frestelse

Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Janssonsfrestelse 4port. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång
Janssons frestelse - krämig och mild

Janssons frestelse - krämig och mild

Jansson är inte god att värma upp, utan ska serveras nygjord. Viktigt också att man använder anjovis av skarpsill och inte några sillburkar med anjovissmak
Vegetarisk Janssons frestelse

Vegetarisk Janssons frestelse

För några år sedan provade vi den här kanongoda vegetariska varianten av Janssonsfrestelse och den är sedan dess ett givet inslag bland julmaten
Vegetarisk Janssons frestelse

Vegetarisk Janssons frestelse

Igår kväll gjorde jag en vegetarisk Janssonsfrestelse eller som min svärmor brukar kalla den vegetariska varianten för Olssons frestelse
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Gör så här. Sätt ugnen på 200°. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs löken i smör tills den får mjuk konsistens
Magisk Janssons frestelse

Magisk Janssons frestelse

1 kg potatis 2 gul lök 4 dl grädde 125 g ansjovisfilé 0,5 tsk salt 2 klyfta vitlök 100 g Grana Padano
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Sätt ugnen på 225°. Fräs löken mjuk i margarin i en stekpanna. Varva potatis, lök och ansjovis i lättsmord ugnsform med potatis överst
Janssons frestelse á la Mannerström

Janssons frestelse á la Mannerström

Det måste vara ansjovis gjord på skarpsill och får inte vara den ansjoviskryddade sillfilén. På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för JanssonsFrestelse. Slå över stanningen – det ska inte täcka potatisen utan finnas kvar cirka 1-2 centimeter kvar uppåt
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Skala och skär potatisen i tunna strimlor