Inläggningsättika gurka recept

Alice gurka

Alice gurka

3 l skivade gurkor - slanggurka eller västeråsgurka. 8 dl inläggningsättika (se på ättiksflaskan hur den späds)
Kullagårdens skivade gurkor

Kullagårdens skivade gurkor

Lägg den skivade gurkan i salt vatten över natten. Ta upp gurkan och låt den rinna av på en ren handduk
Skånsk ättiksgurka

Skånsk ättiksgurka

Detta är kanske viktigt för sill och annat bakteriekänsligt men för gurka borde den svagare blandningen  kunna räcka
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Det finns hur många varianter som helst på inlagd gurka. Varva gurkan med dill och dillkronor i burkar
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Rör ihop ättika, salt, och socker tills sockret smält och slå över gurkan. Gurkan är klar att ätas efter ca 1 vecka 3 kg små gröna gurkor. 1 l inläggningsättika

Västeråsgurka (Av Anne-Lie)

Blanda inläggningsättikan med salt och socker i en gryta och koka upp (tänk på att röra om så att inte sockret bränns vid)

Snittgurka

Skölj och skiva gurkan. Koka upp lagen av alla ingredienser och häll den het över gurkan. 2 kg gurka (slanggurka). 8 dl inläggningsättika

Saltgurka

7½ dl inläggningsättika 12%. Rengör gurkorna och lägg dem i en väl rengjord kruka eller spann (Atamon är bra att rengöra med)

Bostonsallad

Skala och hacka löken, skär gurkan i små bitar och kärna ur och hacka paprikan. 4 dl inläggningsättika

Västeråsgurka (Av Anne-Lie)

Blanda inläggningsättikan med salt och socker i en gryta och koka upp (tänk på att röra om så att inte sockret bränns vid)