Alice gurka 3 l skivade gurkor - slanggurka eller västeråsgurka. 8 dl inläggningsättika (se på ättiksflaskan hur den späds) Matklubben.nu
Kullagårdens skivade gurkor Lägg den skivade gurkan i salt vatten över natten. Ta upp gurkan och låt den rinna av på en ren handduk Matklubben.nu
Skånsk ättiksgurka Detta är kanske viktigt för sill och annat bakteriekänsligt men för gurka borde den svagare blandningen kunna räcka MatSkap
Pseudoungersk paprikagryta på gås Servera med ris eller potatis (eller något annat som suger upp den fantastiska såsen) och pressgurkaProfessional Secrets
Inlagd gurka Det finns hur många varianter som helst på inlagd gurka. Varva gurkan med dill och dillkronor i burkar MATTOMTEN
Ättiksgurka Rör ihop ättika, salt, och socker tills sockret smält och slå över gurkan. Gurkan är klar att ätas efter ca 1 vecka 3 kg små gröna gurkor. 1 l inläggningsättikaMatklubben.nu
Västeråsgurka (Av Anne-Lie) Blanda inläggningsättikan med salt och socker i en gryta och koka upp (tänk på att röra om så att inte sockret bränns vid) Mormors och mammas recept
Snittgurka Skölj och skiva gurkan. Koka upp lagen av alla ingredienser och häll den het över gurkan. 2 kg gurka (slanggurka). 8 dl inläggningsättikaMatklubben.nu
Saltgurka 7½ dl inläggningsättika 12%. Rengör gurkorna och lägg dem i en väl rengjord kruka eller spann (Atamon är bra att rengöra med) Matklubben.nu
Bostonsallad Skala och hacka löken, skär gurkan i små bitar och kärna ur och hacka paprikan. 4 dl inläggningsättikaMatklubben.nu
Västeråsgurka (Av Anne-Lie) Blanda inläggningsättikan med salt och socker i en gryta och koka upp (tänk på att röra om så att inte sockret bränns vid) Mormors och mammas recept