När jag ville köpa ingredienser till att göra egen PadThai sås sa damen i butiken att jag borde köpa färdig istället, hon trodde inte att jag skulle lyckas göra min egen lika bra haha
Det är inte “riktig” Padthai, utan mer vår variant av det hela. Padthai. Det tog oss ca 1 timme att förbereda alla ingredienserna, innan det skulle tillagas
INGREDIENSER. Jag har faktiskt prövat göra min egen padthai hemma och den har blivit riktigt bra. Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha)
Rör ihop alla ingredienser till såsen. Gör så här. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg
-)Det är ju faktiskt en väldigt enkel rätt med rätt så simpla ingredienser men det blir väldigt gott och smakade precis som det brukar göra på thairestaurang
Rör ihop ingredienserna till kryddpastan i en skål och blanda med kycklingen. Servera PadThai med grovt hackade jordnötter, skivad banan och hackad koriander
Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda
Ingen av ingredienserna är nödvändiga, men de gör det väldigt spännande och gott. De färdiga mungbönsgroddarna fick mig att börja längta efter en asiatisk favorit - Padthai
Har du ingen thaibutik i närheten går det såklart att ersätta några av ingredienserna men om det är något man absolut inte vill byta ut så är det tamarinden