Vi ger dig ett härliga recept och enkelt recept på hur du gör rödbetan till små snittar. Mitt bästa tips om du ska koka dem är att inte blanda betor med olika färger i samma kastrull (då blir typ alla lite röda) och att du inte ska skala dem innan du kokar dem
Tack och lov är det inte på riktigt, men det blir en oerhört påtaglig och obehaglig påminnelse om hur det ser ut och låter i många delar av vår värld, något som verkligen är aktuellt just i dessa dagar
Sedan toppar vi pajen med havrefraiche, färsk rödlök och gräslök vilket blir hur gott som helst. Här letar jag inspiration från både det thailändska och indiska köket och kokar tofun i en kokos och saffranssås tillsammans med sötpotatis
Det behövs väl inte ens påpekas att detta ihop med en pilsner är ungefär hur gott som helst. Det tar en stund att laga kalops men, om man som jag, kokar den på helgen och låter den gosa sig i kylskåpet tills den skall nyttjas så går det snabbt att värma den en vardag (och det smakar snarare bättre än sämre jämfört med när den är precis färdig)
Mängden vatten beror på hur tunn du vill ha såsen men den ska inte vara jättetjock. Varje vecka får jag rödbetor med blast, betorna ångkokar jag eller äter råa som de är, blad och stjälkar strimlar jag och förväller snabbt och fryser in i portionsförpackningar och använder ungefär som spenat
Perlmutters upplysande Hotet mot din hjärna den överaskande och skrämmande sanningen om hur vete, kolhydrater och socker långsamt dödar ditt mest känsliga organ
Under tiden som rödbetor och potatis kokar smälter du ner purjolöken i smör och olja på ganska låg värme, den får inte bli stekt för då blir den torr och tråkig men när den smälts blir den mjäll och delikat
Själv vill jag det inte – istället kokar jag rödbetorna & steker grönkålen. Lika överraskad – och glad – blir man av grönsakerna på tallriken har ovanför
Våfflor kan man ju variera HUR mycket som helst. Annars kokar du upp hallon, vatten, chiafrön och agavesirap och rör om då och då, snart blir det en tjock och fin sylt