Häll av vattnet och blanda spaghettin med såsen. 500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1500 g spaghetti. 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten. Koka upp cirka 4 liter saltat vatten, lägg i spaghettin och sjud i 8-10 minuter
Gratinerad hummer. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Dela hummern genom att sätta i kniven bakom huvudet och dela kroppen ner genom stjärten
Jag fick vackra rosor och ville återgälda med fin middag men orkade inte ens gå och handla själv, men jag bad min livscompadre köpa hem en hummer och så svängde vi ihop den här goda pastan
200 gram räkor , eller köttet från en hummer skuret i mindre bitar. 400 gram spaghetti. 1. Börja koka vatten till spagettin och gör under tiden pastasåsen
Smacksätt med chilin, hummer/fiskfond, och lite av pastavattnet, citronskalet, salt och peppar. 4 port400 g spagetti500 g räkor3 vitlöksklyftor, finhackade4 soltorkade tomaterrapsolja80 g bladspenat, hackad1 tsk chili flingor2 msk hummerfond/fiskfondrivet skal från en citronsalt & pepparev basilikablad till garneringKoka spaghettin al dente i lättsaltatvatten