Baka bullarna enligt recept på klassiska semlor. Skär av ett lock på de bullar som du ska servera. Lägg locken åt sidan och gröp ur bullens innanmäte med en gaffel
75 g hasselnötsmassa eller nötkräm. 75 g hasselnötsmassa eller nötkräm. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
hasselnötsmassa. Smörj och bröa en form med löstagbarkant, cirka 24 cm i diameter • Vispa ihop hasselnötsmassa,ägg, uppvispade äggvitor och kakao • Häll smeten iformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter • Låtkakan kallna
Men igår svängde jag ihop en underbar kladdkaka med hasselnötsmassa som "topping". Jag använder hasselnötsmjöl i hasselnötsmassan, men det går även bra att mixa mjölet utav vanliga hasselnötter (gärna rostade utan skal - min favorit)
Denna gång valde jag dock att köpa ett annat märke, det fanns nämligen två märken att välja bland, orginalet Nötcréme och dessutom en som heter hasselnötsmassa