1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar. Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokthögrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Koka upp och smaka av. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den nykokt direkt på tallrikarna
ex högrev. Skala potatisen och koka den i mjuk i lättsaltat vatten. Låt koka sakta under lock tills köttet är mört i ca 1-1,5 timme. När 15 minuter av koktiden kvarstår tillsätt persilja. ex högrev smör 3 tsk olivolja 1 morot, finhackad 1 liten gul lök, finhackad 2 msk vitlök, finhackad 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 3 msk vetemjöl ca 8 dl rött vin 2 dl persilja, hackad salt och svartpeppar 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 tsk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad 1,5 dl parmesanost, färskriven
Strö över färsk persilja och servera med förslagsvis kokt potatis, potatismos eller klyftpotatis. 800 g högrev. 1800 g högrev salt peppar 200 g sidfläsk, rökt 2 gula lökar 1 solovitlök smör (att steka i) 1 flaska rött vin 2 lagerblad 2-3 kvistar timjan 3 msk oxfond 4 kvistar persilja 0,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1 liter färsk) persilja (till servering)Dela högreven i grytbitar om 4×4 cm. Låt sedan småkoka under lock i 3-4 timmar. Använde du torkad svamp så låt den koka med i ca 2 timmar
Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört. 600 g högrev. 600 g högrev 1 gul lök, skalad och finhackad 4 vitlöksklyftor, skalade och hackade 1 grön/röd chili, finhackad 100 g varmrökt sidfläsk/bacon 3 msk tomatpuré 0,5 msk kakao 0
högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. Krydda ordentligt med salt och peppar och koka upp, sänk sedan till låg värme, sätt på locket och låt sjuda i 1 1/2 timme. Ta av locket och koka i ytterligare 45 minuter eller tills köttet är riktigt mört och börjar falla sönder och såsen är härligt tjock
600 g nötfärs av högrev. Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt och svartpeppar 80 g cheddarost eller gruyere, att hyvla 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd
500 g köttfärs eller högrev att mala. 1Köttfärssås500 g köttfärs eller högrev att mala 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost att riva 10 lasagneplattor (gröna)
kokt mjölig potatis. Till servering kokt mjölig potatis inlagda rödbetor. 2 kg högrev eller bringa. 2 kg högrev eller bringa 2 st gula lökar 2 st morötter smör, till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 –15 kryddpepparkorn 4–5 kryddnejlikor 2 msk ansjovisspad Salt peppar