Ambitionsnivån är alltid hög, men jag har alltid svårt att komma igång med bloggandet efter årsskiftet, det är så mycket annat som ligger och väntar, veckorna går och plötsligt har halva februari gått, men nu är jag tillbaka igen med åsikter, recept och dryckestips, vi börjar med grova knäckebröd som är passar utmärkt med en mogen brieost och lite fikonmarmelad
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Och knäckebrödet smakar otroligt gott, prova. ) Knäckebröd (2 plåtar). 2 dl grov kruskakli 2 dl havrekli 2 dl sesamfrön 2 dl linfrö 2 dl solrosfrön 2 dl grovt rågmjöl 2 dl havregryn 1 dl hackade valnötter 1 tsk salt 7 dl vatten Gör såhär. Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra. 2 dl grovt rågmjöl
Dela i knäckebrödet i rutor med en kniv. Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra. 2 dl grovt rågmjöl
Tillsätt olivolja, torrjäst, salt och strösocker. Grädda direkt utan efter jäsning i mitten av ugnen 4-5 minuter, tills de fått fin färg. 1½ tsk torrjäst (drygt). 2 dl grovt rågmjöl
Grovt rågmjöl. Grovt rågmjöl. torrjäst eller 50 g färskjäst. dag 1. Blanda ingredienserna i en bunke, täck med plastfolie och låt vila på köksbänken till nästa dag (cirka 24 timmar)
Mixa havregryn och nötter/frön till ett grovt mjöl. Fröknäcken i all ära men ibland kan det vara gott med ett knäckebröd som inte är så mastigt och som har en konsistens som liknar mer ett vanligt knäckebröd
Servera med ett rejält knäckebröd med ost. ½-1 dl vispgrädde att runda av med på slutet Hacka löken grovt och skiva morot tunt med tex mandolin (2 mm) och låt detta fräsa i oljan på medelhög värme utan att det tar färg tills löken är mjuk och morötterna kroknat något