Grova scones margarin recept

Mildas grova scones

Mildas grova scones

Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 minuter. ½ dl Milda flytande margarin (alt 50g Milda mat- och bakmargarin)
Glutenfria scones med chiafrön.

Glutenfria scones med chiafrön.

Glutenfria scones med chiafrön. Fick en kommentar på instagram om efterfrågan på mina glutenfria scones, som numera är standar på frukostbordet under helgerna
Glutenfria Lingonbullar/bröd

Glutenfria Lingonbullar/bröd

 Idag blev det dock grova bullar så det kändes som att det var ett helt nytt recept. (Denna mix använder jag ofta som fyllnadsmjöl i t ex scones för att få lite mer tuggmotstånd)
Frukt o kringlor

Frukt o kringlor

Smula ner margarinet som när du gör scones och tillsätt gräddfilen. ca 30 st8 dl kärnvetemjöl med fullkorn (ev 6 dl vetemjöl + 2 dl grovt rågmjöl)1 msk hjorthornssalt2 msk socker½ tsk salt100 gram margarin3 dl gräddfilSätt ugnen på 225 grader. 100 gram margarin
Söndagsfrukost

Söndagsfrukost

I morse gjorde jag min version på scones som är supergoda, eftersom de smakar lite mer än vanliga. Tillsätt filmjölk och flytande margarin och blanda snabbt ihop till en deg
Glutenfria scones på 20 minuter

Glutenfria scones på 20 minuter

Tillsätt margarinet, mjölken och filen. Till mellis i dag bakade jag glutenfria scones. Det tog mig knappt 20 minuter att baka dessa och smaken i munnen av nybakade varma scones med smör och ost är helt fantastiskt. 1/2 dl flytande margarin. 1/2 dl flytande margarin
Scones med hallon och choklad

Scones med hallon och choklad

Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon och blanda snabbt ihop till en deg. Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till
Scones

Scones

Om man vill ha dem grovare kan man ta hälften vetemjöl och hälften med något grovare matbröds mjöl. 100 g margarin eller smör . 100 g margarin eller smör
Scones med choklad och hallon

Scones med choklad och hallon

Tillsätt mjölken och margarinet. Ikväll bakade jag choklad- och hallonscones som vi åt med lite philadelphiaost på toppen

Scones för veganer

Vi föredrar om vår mat innehåller så lite mjölkprodukter och margarin som möjligt samtidigt som vi vill äta gott
Scones

Scones

Tärna margarinet och arbeta snabbt in det i mjölblandningen, tillsätt vätska och blanda till en klibbig deg
Våfflor, Sammanställning av recept på våfflor

Våfflor, Sammanställning av recept på våfflor

Servera som scones med smör, ost eller marmelad. 150 g smör eller margarin. 125 g smör eller margarin. 25 g smör eller margarin. Grovascones-våfflor (8 st). 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 150 g smör eller margarin. 125 g smör eller margarin. 25 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin
Glutenfria mandelscones

Glutenfria mandelscones

Häll i margarin, mjölk, creme fraiche och mandel, rör om med träslev tills  du har en jämn deg och degen lossnar från kanterna/bunken ser ut som att den är oanvänd

Gluten- och mjölkfria scones 2 st

Tärna ner margarinet och tillsätt salt. 2,5 dl grov mix (Finax)2 dl fin mix (Semper)1 tsk bakpulver50 g mjölkfritt margarin0,5 tsk salt1 dl havredryckHäll ihop mjölmixerna i en matberedare. 50 g mjölkfritt margarin