Glutenfria scones med chiafrön. Fick en kommentar på instagram om efterfrågan på mina glutenfria scones, som numera är standar på frukostbordet under helgerna
Sconesen blir då ljusare, inte lika grova. Sojayoghurten kan bytas mot vanlig eller laktosfri yoghurt eller filmjölk, och det mjölkfria margarinet mot vanligt eller laktosfritt smör
Idag blev det dock grova bullar så det kändes som att det var ett helt nytt recept. (Denna mix använder jag ofta som fyllnadsmjöl i t ex scones för att få lite mer tuggmotstånd)
Smula ner margarinet som när du gör scones och tillsätt gräddfilen. ca 30 st8 dl kärnvetemjöl med fullkorn (ev 6 dl vetemjöl + 2 dl grovt rågmjöl)1 msk hjorthornssalt2 msk socker½ tsk salt100 gram margarin3 dl gräddfilSätt ugnen på 225 grader. 100 gram margarin
I morse gjorde jag min version på scones som är supergoda, eftersom de smakar lite mer än vanliga. Tillsätt filmjölk och flytande margarin och blanda snabbt ihop till en deg
Tillsätt margarinet, mjölken och filen. Till mellis i dag bakade jag glutenfria scones. Det tog mig knappt 20 minuter att baka dessa och smaken i munnen av nybakade varma scones med smör och ost är helt fantastiskt. 1/2 dl flytande margarin. 1/2 dl flytande margarin
Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon och blanda snabbt ihop till en deg. Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till
Om man vill ha dem grovare kan man ta hälften vetemjöl och hälften med något grovare matbröds mjöl. 100 g margarin eller smör . 100 g margarin eller smör
Servera som scones med smör, ost eller marmelad. 150 g smör eller margarin. 125 g smör eller margarin. 25 g smör eller margarin. Grovascones-våfflor (8 st). 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 150 g smör eller margarin. 125 g smör eller margarin. 25 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin. 100 g smör eller margarin. 50 g smör eller margarin
Häll i margarin, mjölk, creme fraiche och mandel, rör om med träslev tills du har en jämn deg och degen lossnar från kanterna/bunken ser ut som att den är oanvänd
Tärna ner margarinet och tillsätt salt. 2,5 dl grov mix (Finax)2 dl fin mix (Semper)1 tsk bakpulver50 g mjölkfritt margarin0,5 tsk salt1 dl havredryckHäll ihop mjölmixerna i en matberedare. 50 g mjölkfritt margarin