Marmeladen/sylten är mums även till ursvenska pannkakor, scones, eller varför inte glass. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg ned den tillsammans med kanelstängerna - jag gillar kanel, så jag tog två stänger
Under veckan som har gått har ni fått veta allt från hur man brygger och dricker te och hur man gör sandwiches och bakar scones, till i vilken ordning man serverar tilltuggen och hur de bör läggas upp om man använder ett våningsfat
Tillsätt sist rivet äpple, kanel och kardemumma och rör till en slät smet. Strö kanel över. Blanda gärna 1 dl lättkesella med 1 tsk honung och de svarta fröna från en vaniljstång och servera röran till brutna bitar av ljummen äpple & kanelscones 2 1/2 dl dinkelmjöl. 4 tsk kanel
Den ena varianten (de större på bilden) är lite som scones, med marmelad och ost i smeten. agavesirap1 tsk malen kanel1 tsk malen ingefära1 tsk (glutenfritt) bakpulver½ tsk bikarbonatSätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). 1 tsk malen kanel