Grova scones fil recept

Grova rågscones

Grova rågscones

Igår fick vi besök från Stockholm och vi drog iväg på Relaxen, såå skönt att bara få slappa, nu så väntar snart frukost och det blir goda Scones, enkelt och riktogt gott
Fikonbröd utan jäst

Fikonbröd utan jäst

Funkar bra att rosta eller mikra så blir det som nytt igen, precis som med scones. Tillsätt fil och rör ihop till en klibbig deg
Rismjölsscones

Rismjölsscones

Mixa ägg, fil och solrosoljan i en separat skål. Forma till två platta scones och nagga med en gaffel. 0,5 dl Lailas grova mjölmix (går lika bra att ersätta med rismjöl). 5 dl fil eller mjölk. 0,5 dl Lailas grova mjölmix (går lika bra att ersätta med rismjöl). 5 dl fil eller mjölk
Glutenfria scones på 20 minuter

Glutenfria scones på 20 minuter

Tillsätt margarinet, mjölken och filen. Till mellis i dag bakade jag glutenfria scones. Det tog mig knappt 20 minuter att baka dessa och smaken i munnen av nybakade varma scones med smör och ost är helt fantastiskt. 1 dl kefir/fil. 1 dl kefir/fil
Rabarber-och morotssylt

Rabarber-och morotssylt

Jag brukar mest använda den som en marmelad på kex eller nybakade scones, men man kan också ha den till gröt eller fil