Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkoktajulskinkan. ) Jag läste ett tips om att blanda ströbrödet i ägg- och senapsröran, det var himla smidigt och blev bättre fördelat
Igår griljerade jag just en färdigkokt. Brukar göra skinka i ugnen, men har förstås upptäckt att färdigkoktskinka i butik är minst lika god, så det brukar bli en av varje
Här är revbensspjällen färdigkokta och redo att bli preparerade med glaze. När skinkan har torkat ihop till grusiga flisor, korvar, köttbullar och syltor står en upp i halsen och de sista sillbitarna slött simmar runt i sillburkarna, då är det läge att bryta sig loss från matrestsplikten och servera något annat än just julmat
Skinkan är griljerad. Bred blandningen över den färdigkoktaskinkan. Den obligatoriska fågelmaten är nu fixad och på plats (lustigt - just detta inlägg är bitvis bland de populäraste här på bloggen
Numera kokar vi oftast inte ens skinkan själva, vilket i så fall företrädesvis hade gjorts i ugnen, utan köper lika glatt en färdigkokt som kanske griljeras för syns skull