Lövbiffar. 200 g färskost, grekisk vitlök. 600 g lövbiff. 200 g färskost, grekisk vitlök. Jaha, då ska man få åka och jobba för första gången på en vecka
4 port600 g lövbiff8 champinjoner0,5 köttbuljongtärning3 dl grädde0,5 msk fransk senap1 msk torkad timjan2 tsk soja1 liten gul lök0,5 burk Cantadou grekisk vitlökHacka lök och svamp, stek i smör och lägg åt sidan. 600 g lövbiff
Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag
300 g lövbiff. 2 dl grekisk yoghurt. Smula ner jästen i en skål och rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt mjöl och salt och arbeta degen med maskin, 5–10 minuter
Handlade för att få göra lövbiffspastan full ut. Gör så härStrimla lövbiffen. 500 g Lövbiff. Servera tillsammans med nykokt pasta och grönsaker 500 g Lövbiff
Servera nygrillad lövbiff med chimichurri, fetaostyoghurt, grillad sparris och rostad potatis. 1 dl grekisk yoghurt. 250 g lövbiff. Lägg i en liten skål och blanda med 1dl grekisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/2 krm salt och lite nymald svartpeppar. Krydda ca 250 g lövbiff och sparris med lite salt och nymald svartpeppar
Stek lövbiff i lite sesamolja. Kycklingfilé med kikärtor, vitlöksyoghurt (Fage Total 2% grekisk yoghurt, vitlök och örtsalt) och snabb ratatouille (röd paprika, aubergine, zucchini, gul lök, några hackade tomater, timjan, lite olivolja och vitlök som får koka ihop i kastrull i 10-15 minuter)
Matens tema i dag blev Grekiskt men glömde och fota, så jag får göra maten snart igen. Strimla lövbiffen och lägg den i en skål tillsammans med soya, fond och pressad vitlök