olivoljan, löken, vitlöken, fänkålensfröna, moroten, rotsellerin och räkskalen. Vill du som jag göra allt från grunden så börja med fiskraguns fond, gå sedan på bruléen och avsluta med musslorna
Chili, vitlök, persilja, parmesan. Gratinerademusslor,. Jag vet att det inte är alla som äter musslor. Blanda i en annan skål olivolja, chili, pressad vitlök, citronsaft och salt
Chili- och koriander gratinerademusslor. Testade att gratinera musslor med asiatiska smaker vilket vi inte brukar göra utan vanligtvis med vitlök- och örtsmör
Även den gratinerade krabban gillade vi skarpt som fick en lite het smak, men av cayennepeppar. Oftast brukar jag örtgratinera hummer, ungefär på samma vis som jag gratinerar musslor med i stort sett bara smör, vitlök och färska örtkryddor
Vitlök och saffransgratinerademusslor. Fördela vitlöken över musslorna. Idag blir det musslor till förrätt, har inte det så ofta men nu var jag sugen på musslor så fick det bli
Nabbens Rökeri & Fisk har flyttat in sin butik in i den Coopbutik jag brukar handla så där var jag och shoppade en hel del godsaker, som både vanliga räkor och rökta räkor samt ett nät musslor
Rökta musslor är kanske inte någon klassisk tapasrätt, men jag ville ha någon sorts musslor på buffén och för att det skulle vara enkelt föll valet på de rökta man kan köpa på burk
Rengör och knacka musslorna. Fräs chili, lök, vitlök och strimlad parmaskinka på hög värme. I med vitlök och på med oljan, vinägern, salt, peppar och en gnutta socker