Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjukt smör, pressade vitlöksklyftor, 1 1/2 dl av parmesanosten och hackad persilja i en skål. Gratinera högt upp i ugnen, cirka 2 minuter, om du använder råa kräftor behövs cirka 5 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 619 8 stora kokta eller råa havskräftor. 2 vitlöksklyftor
vitlök, schalottenlök och örter. Det är så otroligt gott med gratineradehavskräftor. Jag gick nöjt därifrån, med kassen full av hors d'ouvres, rödingfiléer och några fina havskräftor
Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna. Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet
Blanda smör, vitlök, röd chili, koriander och persiljan. För det gör man, särskilt när man bara kan sitta och frossa och njuta nån timme eller två av färska räkor och gratineradekräftor
I en skål blandar du ihop färskosten, peston, olivoljan, riven vitlök, cayennepeppar och havssalt. Det blev en god middag ikväll med gratineradehavskräftor, när grabben somnat för idag
När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)