Gratinerade kräftor vitlök recept

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime

Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Gratinerade havskräftor med vitlök och parmesan - Mitt kök

Gratinerade havskräftor med vitlök och parmesan - Mitt kök

Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjukt smör, pressade vitlöksklyftor, 1 1/2 dl av parmesanosten och hackad persilja i en skål. Gratinera högt upp i ugnen, cirka 2 minuter, om du använder råa kräftor behövs cirka 5 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 619 8 stora kokta eller råa havskräftor. 2 vitlöksklyftor
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela havskräftorna på längden. Lägg kräftorna i en ugnssäker form
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna. Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet
Räkor och gratinerade havskräftor!

Räkor och gratinerade havskräftor!

Blanda smör, vitlök, röd chili, koriander och persiljan. För det gör man, särskilt när man bara kan sitta och frossa och njuta nån timme eller två av färska räkor och gratineradekräftor
Hummer, ostron, kräftor & nyår

Hummer, ostron, kräftor & nyår

finriven vitlök. Ovan ett blandat fat med hummer, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Rör ihop smör, riven ost, pressad vitlök och hackad persilja
Creme Cheese Pesto gratinerade havskräftor

Creme Cheese Pesto gratinerade havskräftor

I en skål blandar du ihop färskosten, peston, olivoljan, riven vitlök, cayennepeppar och havssalt. Det blev en god middag ikväll med gratineradehavskräftor, när grabben somnat för idag
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

I med creme fraichen, riven vitlök, hackad lök, citronsaft, salt och peppar, färsk persilja. I med salt, senap, vitlök och gräslök
Ännu en buffé...

Ännu en buffé...

När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Kräftsoppa med sting

Kräftsoppa med sting

Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. 1 vitlök. 150 g kräftstjärtar i saltlag eller egna skalade kräftor