Tryck glassen mot formen kanter med en sked så att det bildas ett hål i mitten. ½ liter hallonsorbet. Vid servering, stjälp upp glassbomben på ett fat och ta bort plastfolien
Lägg hallonsorbeten som nästa lager runt kanten och till sist pistaschglassen i mitten. Använd en glassbombform i plast eller liknande skål och bred ut vaniljglassen runt formens kant och i botten
Tänkte tipsa er om en glassbomb som man kan göra i antingen portinonsformar eller som en enda stor. Väldigt god medhallonsorbet, mascarponekräm och en chokladbottnen
Täck alltsammans med tårtbottnen och ställ in den i frysen igen. Ta fram hallonsorbeten. Stjälp upp på serveringsfat, garnera med hallon och den rivna vita chokladen
Till hallonsorbeten. När den väl är klar kan den med fördel spritsas på glassbomben som sedan kan förvaras i frysen i flera dagar innan det är dags att servera den
Självklart kan du variera smakerna och ta till exempel chokladglass medhallonsorbet, vaniljglass med jordgubbssorbet på pistagebotten eller vad du nu känner för
Men den blir minst lika god med köpe-glass, bara att botanisera i glass-frysen. Att göra glassbomb är simpelt enkelt och imponerar lätt på nära och kära, det enda den kräver är tid
Gör själva toppen på bomben med jordgubbs-vaniljglassen så att den bildar ett ”tak”. Jag använde mej av GBs vanilj och jordgubbsglass, lite vaniljglass samt hallonsorbet, maränger och Chockosås från Dr Oetker