Men det gjorde mig egentligen ingenting. Glassutan maskin. Gick här hemma och småpulade, tvättade några fönster mellan regnskurarna, rörde ihop lite glass och besökte föräldrarna som bjöd på lunch
När man gör isglass av saft bör man tänka på att göra saften mycket starkare än vanlig dricksaft. Igår invigde vi formarna genom att göra egna "Fläderpinnar"
Den är egentligen inte så svår att göra och jag fuskade lite grann och använde mig av bakmixer denna gång men det går förstås att baka egna tårtbottnar och göraegen frosting
Här hemma gillar vi havreflarn, ni vet såna tunna, knapriga kolasmakade kakor som man kan äta direkt som de är, med en god kräm emellan, snurra till runda rån eller som här – göra dem till skålar
I receptet nedan utgår jag från att du har en kladdkaka färdigbakad och redo, annars börjar du med att göra den och låta den svalna innan du ger dig på glassmeten
Jag använde mig av färdig lemon curd men du kan förstås göraegen – recept finns här. I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel
Av någon anledning stänger den ner sig för att några processorer går på högvarv men teknikerna lyckas inte hitta felet riktigt så det dom kan göra är att helt stänga ner och starta om allt och då försvinner förstås alla mina inställningar och temat jag använder och alla mallar därtill