Gåslever varm recept

Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar

Retour en Suède

Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen
Budapest - dag 2

Budapest - dag 2

Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). Maten var god men det var så otroligt varmt i frukostrestaurangen, man nästan satt och torkade svett mellan varje tugga
Smörgås med Fois Gras och gelé på Jura-vin

Smörgås med Fois Gras och gelé på Jura-vin

Skär upp gåslevern med en varm, vass kniv i ~cm tjocka passande bitar. Fois Gras, eller gåslever som det heter på svenska, är någonting jag har försökt äta fler gånger men tyvärr inte fattat tycke för

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Bordsduken, som skall vara av finaste linne, manglat, torrt och nästan varmt, breds nu ut över ett underlag av filt, detta för att slammer skall undvikas då ombyte av porslin sker
Intervju med Johan Magnusson

Intervju med Johan Magnusson

Jag gjorde en riktigt god med kalkonkött, gåslever och vin som blev fantastisk – en superb kombination av smaker
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin

Tournedos Rossini

Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel. Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 3

Servera riktigt varm med några skivor stekt gåslever, buljongkokt hjärta och kräva (muskelmagen) och ugnsstekta äppelringar

Wienerköket 17

Och framför allt den berömda ungerska gåslevern, som serveras som en delikatess på matbord över hela världen, oftast som en mycket fin aptitretare