Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen
Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). Maten var god men det var så otroligt varmt i frukostrestaurangen, man nästan satt och torkade svett mellan varje tugga
Skär upp gåslevern med en varm, vass kniv i ~cm tjocka passande bitar. Fois Gras, eller gåslever som det heter på svenska, är någonting jag har försökt äta fler gånger men tyvärr inte fattat tycke för
Timbaler med gåslever och tryffel. Bordsduken, som skall vara av finaste linne, manglat, torrt och nästan varmt, breds nu ut över ett underlag av filt, detta för att slammer skall undvikas då ombyte av porslin sker
Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel. Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos