Dela den färdiga botten i två lika stora bitar och lossa bottnarna, från bakplåtspappret, med hjälp av ex-vis ett styvt tallriksunderlägg i plast som ”förs in under”
Bred lemon curd på alla tre bottnarna. Bred ut även gräddyoghurten på alla tre bottnarna. 3 marängbottnar (färdiga eller gör själv). 3 marängbottnar (färdiga eller gör själv)
Förbered ett vattenbad genom att fylla en kastrull med hett vatten. Prova till exempel att vända ner smält choklad med några få tag i den färdiga marängsmeten, innan den klickas ut
Veckans söta - Marängtårta med kolakräm. Självklart kan man baka sina egna bottnar om man har lite mer framförhållning, men har man bråttom är de färdiga ett ypperligt alternativ
Originalreceptet hittade jag på Icas hemsida men jag valde att baka egna marängbottnar istället för att köpa färdiga då jag gjort det flera gånger förut och vet att de alltid blir godast och så bytte jag ut hallonen och hallongrädden mot färska jordgubbar
Pavlova - marängtårta med grädde & bär 2 marängbottnar 5 dl grädde 1 dl lemon curd (kan uteslutas) 500 g bär (250g blåbär & 250g björnbär för min del) 1 apelsin 2 bananer Maräng. Mät ut en cirkel på vardera bakplåtspapper, jag gjorde tallriksstora bottnar, ca 25 cm i diameter. 2 marängbottnar