Fryst marängtårta recept

9 Spara

Fryst marängtårta

Se till att det finns plats i frysen för en tårta. Vispa grädden. Mixa vaniljglassen och jordgubbarna. Stryk hälften av glass- och jordgubbsblandningen på den ena marängbottnen, lägg sedan på den andra bottnen och stryk på det sista av blandningen
2 Spara

Husmor Lisa bakar marängtårta med hallon och sår grönsaker i Nacka Forum

8 äggvitor8 dl socker1/2 dl avrunna, frysta hallon (öppna ett paket, resten ska du ha till grädden)Gör så här. * Det bästa är om äggvitorna får stå framme över natten* Låt ett paket frysta hallon tina och låt saften rinna ned genom en sil (gott att dricka för barnen)* Sätt ugnen på 150 grader* Vispa äggvitorna, först långsamt* Vispa ned lite av sockret i taget och vispa på medelfart hela tiden* Höj farten och vispa tills det går att vända upp och ned på bunken och smeten stannar* Rör med en sked snabbt ned 1/2 dl hallon* Spritsa snabbt ut i ringar till två bottnar på ett bakplåtspapper på plåt (låt aldrig marängen vänta för länge)* Grädda ca 50 minuter till en timme, sänk vären till 100 grader efter 15 minuter (alla ugnar är olika så det är bäst att hålla lite koll, marängen får inte bli brun)* Känn då och då på marängen och kolla om den är färdig och lyfter från pappretHusmor Lisa spritsar ut marängbottnar, har jag lärt av Johan SandelinIngredienser, hallongrädde. 6 dl vispgrädde (ekologisk)1 burk färska hallon1 pkt djupfrysta hallon (ovan)2 msk vaniljsocker (på riktig vanilj)* Vispa grädden* Rör ned de tinade hallonen samt vaniljsockretMontera tårtan. 1 pkt djupfrysta hallon
Sökförslag och sidor